Ainhoa

Toerisme in Aïnhoa tijdens uw vakantie

Gerangschikt als de mooiste dorpen van Frankrijk, is Aïnhoa een dorp in het Baskenland, op enkele kilometers van Espelette, Sare en Dantxaria. Aan de rand van de provincie Labourd en Navarre, het dorp sport de witte en rode gevels van zijn typische huizen langs de unieke straat. Het wordt gekenmerkt door de originaliteit van zijn architectuur, de schoonheid van zijn natuurlijke omgeving, zijn traditie van gastvrijheid en zijn gastronomische reputatie.

Te bezoeken in Aïnhoa :

Aïnhoa, een voormalige handelspost op de weg naar Compostela, is een bastide-straat uit de 13e eeuw, gecreëerd om pelgrims te verwelkomen op weg naar Santiago de Compostela. Mooie wandelingen bieden u de mogelijkheid om de Chapelle de l'Aubépine en de boshut te ontdekken. Inderdaad, het bos van Aïnhoa is rijk aan dieren zoals herten, wilde zwijnen, hazen of trekvogels. Niet te missen bezienswaardigheden in Aïnhoa zijn de parochiekerk uit de 14e eeuw en het heropgerichte kerkhof uit de 16e eeuw of het Heritage House. De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Arantzazu ligt op 389 meter boven de zeespiegel en biedt een prachtig panorama op de Cirque de Xareta en de Nivelle de Luz-vallei. U kunt ook het werk van de houtsnijder en de glasblazer bewonderen, of de galerij bezoeken en de lokale specialiteiten proeven.

Activiteiten in Aïnhoa :

Door zijn ligging aan de voet van de Pyreneeën, is Aïnhoa het vertrekpunt of doorgang voor prachtige wandelingen en excursies in de bergen en het bos, wat u in geen geval mag missen als u op vakantie komt in Baskenland. In en rond het dorp kunnen verschillende sportieve activiteiten worden beoefend, zoals wandelen, Baskisch pelota, mountainbiken of klimmen.


www.ainhoa.fr