Saint Jean de Luz

Saint Jean de Luz, de piratenstad waar koning Lodewijk de 14de trouwde met infante Marie-Thérèse van Spanje. Maak een wandelingetje langs de haven, ga door de voetgangersstraat, en geniet van het prachtige uitzicht over de baai als u langs de pier loopt.

Te bezoeken in Saint-Jean-de-Luz

Op vakantie in Baskenland? Vergeet niet om de ongelooflijke badplaats Saint Jean de Luz te bezoeken! Als het eerder een hoge plaats van walvisvangst was, is het in de loop der jaren een vlaggenschipbestemming van het Baskische territorium geworden. De prachtige stranden, de baai en de animaties maken al zijn charme. Bovendien is het mogelijk om de stad te voet te ontdekken. Saint-Jean-de-Luz onderscheidt zich ook door de rijkdom van zijn geschiedenis. In 1660, in deze stad geboren uit de zee, trouwde Lodewijk XIV met Infanta Maria Theresa van Oostenrijk. Het is zelfs bekend als de "corsair-stad" vanwege het belang van zijn maritieme activiteiten in de afgelopen eeuwen. U kunt het huis van de Infanta, de Louis XIV en de Baskische museum Jean Vier en vele andere oude batisses dat het onroerend goed in Saint Jean de Luz karakteriseren ontdekken. In Saint Jean de Luz kunt u ook ander erfgoed bezoeken, zoals het Ducontenia Park, het theater van de natuur en het Casino de la Pergola. Tijdens uw bezoek mag u de vissershaven niet missen. Vissen op sardines, tonijn en ansjovis wordt nog steeds beoefend. De animatie van de haven en de landing van de vis zijn shows om te ontdekken met het gezin.

Activiteiten in Saint-Jean-de-Luz

De stranden van Saint-Jean-de-Luz vormen een ideale uitvalsbasis om te genieten van de geneugten van luiheid en nautisme. De stad heeft maar liefst 6 stranden waaronder Erromardie, Lafitenia, Mayarco, Cenitz, Grande Plage en Acotz. Gezinnen zullen bijvoorbeeld de voorkeur geven aan de rust en veiligheid van de Grande Plage, terwijl surfers kiezen voor de wilde golven van Acotz. U zult genieten van zwemmen, kitesurfen, zeilen, cruisen, duiken, vissen en vele andere watersporten. Dit station kan ook worden ontdekt op andere manieren: wandelen in de natuur, pelota, quadrijden, kanoën ... Golf liefhebbers zullen de uitgebreide Chantaco golfbaan en Nivelle, gelegen in een frame te waarderen natuurlijk. Saint Jean de Luz, het is ook een stad van winkelen, in de talloze winkels van de stad, kan iedereen geluk vinden. De animaties zijn prachtige manieren om de authenticiteit en de Baskische cultuur te waarderen. Na een bezoek aan de stad, kunt u Bayonne, Biarritz, Anglet of de prachtige dorpen van Ainhoa, Sare verkennen ... Waarom niet wagen naar Spanje? Kortom, het is het ideale startpunt om het hele Baskenland te ontdekken.


www.saint-jean-de-luz.com