Bilbao

Caravans in de buurt van Bilbao

Als u op de camping Larrouleta wilt verblijven, bent u slechts honderd kilometer verwijderd van de beroemde Spaanse stad Bilbao. Zie je daar vanaf de camping, met de auto, of waarom geen camper om een ​​dag cultureel overvloedig door te brengen. Veel tips zullen worden gegeven bij de receptie van de camping Larrouleta voor een geweldige dag in Bilbao.

Bilbao, een stad van cultuur

Bilbao is een stad met twee gezichten. De oude stad wordt door een brug van de moderne wijk gescheiden. Het is een essentiële stad voor liefhebbers van kunst en architectuur. Bovendien is Bilbao erg trots op zijn Guggenheim-museum dat heeft deelgenomen aan de nieuwe impuls van de stad.

Voetbalfans zullen genieten van een bezoek aan het beroemde stadion van het Athletic Bilbao-team, de San Mames, en waarom een ​​voetbalwedstrijd van het lokale team niet bijwonen.

Moet tours in Bilbao zien

Bilbao staat symbool voor het gelukkige huwelijk van moderniteit en traditie en is vooral beroemd vanwege de visionaire architectuur van zijn Guggenheim Museum: het gebouw, symbool van de Spaanse havenstad, is de thuisbasis van een rijke tentoonstelling van moderne en hedendaagse kunst.
In het centrum mag je de oudste historische monumenten niet missen: de basiliek van Begoña en de kathedraal van Santiago, het paleis van de Diputación en het stadhuis, of de universiteit van Deusto. Niet te missen in Bilbao, de markthallen van Ribera vertegenwoordigen de grootste overdekte markt in Europa.
De steegjes van de oude stad nodigen u uit voor een wandeling.
In hun vele winkels kunt u genieten van de verkoop gedurende de twee zomermaanden.
De zeer feestelijke "Grote Week van Bilbao" vindt uiteindelijk plaats in de derde week van augustus.


www2.bilbao.net