Itxassou

Uw vakantie in de buurt van Itxassou

Itxassou ligt in het departement Pyrénées-Atlantiques in de regio Aquitaine en is een dorp in het Baskenland. Beroemd dankzij zijn zwarte kersen, is dit rustige dorpje een ideaal vertrekpunt voor een wandeling naar de Pas de Roland, die grenst aan de wateren van de Nive in de provincie Labourd. Ontdek deze charmante stad door op onze camping Baskenland te verblijven.

Te bezoeken in Itxassou:

In Itxassou zullen het binnenland en de omgeving van het dorp u verleiden met zijn vele opmerkelijke bezienswaardigheden en monumenten, te beginnen met de Saint-Fructueux kerk, gebouwd in de 17e eeuw en zijn galerijen met drie verdiepingen en houtsnijwerk. Ze is omringd door haar kerkhof met schijfvormige stèles. Dan is er het plein met zijn fronton voor de Baskische pelota, of de Pas de Roland, parade van steile kloven Ateka-Gaitz naar de Artzamendi, doorkruist door de wervelingen van de Nive. Er is een legende die het uiterlijk van deze site verklaart. Er wordt gezegd dat de ridder Roland, die naar Roncesvalles wilde gaan, zich een weg baant door de enorme rots, met de hulp van zijn Durandal-zwaard. Op de hoogten van het dorp, vindt u ook opmerkelijke gezichtspunten, vooral naar de berg Ursumu en zijn vliegveld gewijd aan zweefvliegen, of naar de Col de Mehatsé waar u overblijfselen kunt zien van oude Baskische begrafenisrituelen. Meer dan 1000 jaar vóór Jezus Christus zouden de Basken hun doden niet in de Dolmen begraven, maar ze verbranden. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de ruïne van een kasteel van de koning van Navarra, gebouwd in de Middeleeuwen, aan de Mondarrain. In gevolg, is deze berg bevorderlijk voor wandelen en klimmen. Vanaf de top van de berg Artzamendi kunt u ontspannen en wandelen terwijl u geniet van een prachtig panorama van pottoks en schapen.

Activiteiten in Itxassou:

Itxassou biedt vele activiteiten om uw verblijf in dit kleine Baskische dorp te perfectioneren. U kunt bijvoorbeeld laten kennismaken met het glijden op de berg Ursumu, of wandelen op paarden in Mondarrain. Het is ook de ideale plek om te klimmen. Veel afspraken zijn niet te missen in Itxassou, namelijk: het kersenfestival begin juni, of het festival van de Nive in juli gewijd aan cultuur.


www.evasion64.fr