La Rhune

Lopend of met het treintje, la Rhune is zeker een bezoekje waard! Geniet vanaf de top van het schitterende uitzicht over de Baskische kust, en het Pyreneeën gebergte. Tijdens de wandeling kunt u kennismaken met ons Baskisch paardje "le Pottok", en de andere bergwoners.

La Rhune, het Baskische massief dat je niet mag missen

Als je heel Baskenland wilt ontdekken, zijn de bergen van de Rhune letterlijk een must. Het Rhune-massief is inderdaad het hoogste punt van het Baskenland. Het biedt een uitzonderlijk panorama over het grondgebied van de Landes, de Atlantische Oceaan en zelfs over de Spaanse grens dankzij zijn hoogte van 905 meter. Vanaf de top van deze bergen kun je de mooiste plekjes van het land bewonderen. Maar de Rhune is ook een genereuze natuur waarin verschillende dier- en plantensoorten in harmonie naast elkaar bestaan. De omgevingen zijn wild en bieden gevarieerde landschappen voor het plezier van natuurliefhebbers. Je zult een groot aantal tumuli, cromlechs en hunebedden ontdekken. De bergen van Rhune worden op twee verschillende manieren ontdekt: tijdens een wandeling te voet of via de beroemde trein van de Rhune. Als je door deze bergen loopt, zul je zeker de kleine Baskische paarden ontmoeten die we de "Pottok" of zelfs manech ooien met mee-eters of roodharigen noemen, een aanblik die je nergens anders zult zien. De kleine tandradtreinrit van de Saint-Ignace pas is een must. De hoofdattractie van het massief, deze collectietrein dateert uit 1924. Je zult dan 35 minuten stijgen in deze houten auto's, een verleidelijke ervaring tot in de perfectie. Daar aangekomen, zullen de "ventas" u graag een klein hapje en veel andere producten aanbieden.

Activiteiten in La Rhune

Het Rhune-massief biedt een breed scala aan activiteiten en recreatieve activiteiten om met het gezin te doen. Waar droom je van, beter dan een kleine excursie in de bergen met uitzicht op de oceaan tijdens je vakantie in Baskenland? Wandelaars zullen ook hun geluk vinden. De routes van het massief zijn zeer gevarieerd om beginners en grote amateurs in staat te stellen de koers te kiezen die bij hem past. Op de klim of afdaling, ben je vrij in je keuzes! we kunnen met name het groene pad citeren, dat de top verbindt met het station van Saint Ignace. Andere ontdekkingsactiviteiten bieden u de Rhune. Aan de voet van het massief, kunt u een uitzonderlijk dorp bezoeken. Dit is Sare, een van de mooiste dorpen van Frankrijk in Baskenland, vooral bekend om zijn prehistorische grotten. Om nog maar te zwijgen van Bayonne, Saint-Jean-de-Luz, Ainhoa ​​...


www.rhune.com