Grotten van Sare

Bezoek de grotten van Sare in Baskenland

De site van de grotten Sare is samengesteld uit de grot van Lezea die het voorwerp is van een rondleiding langs een cursus van geluid en licht, van een museum van de site met gratis toegang, inclusief een film van presentatie, en een openlucht megalithisch park. Geologische schatten, de grot van Lezea zal indruk op u maken door de grootte van de kamers en de atypische kalkconcreties. Langs een 900 meter lange schilderachtige route, vindt u kamers bewoond door mensen in het paleolithicum, sporen van de passage van grotberen en de huidige ligplaatsen van vleermuiskolonies. Door het bezoeken van de grot als het museum, ontdek je ook de basis van de Baskische mythologie. Het park geeft eindelijk de reconstructies van protohistorische monumenten. De site als geheel is ideaal om de oudste oorsprong van de Baskische cultuur te verkennen.

Toegang tot de grotten van Sare vanaf de camping

De site van de grotten van Sare ligt op iets meer dan 20 km, ongeveer 30 minuten rijden van de camping Larrouleta: om het te bereiken, ga richting Ascain (via de D4 vanuit Urrugne, of via de Route d'Ascain per Saint-Jean-de-Luz), en ga verder op de D4 richting Sare. Ga voorbij de trein Rhune voordat je Sare bereikt. Ga in Sare het dorp rond en verlaat de D4 om de D306 naar Spanje te nemen. Rij ongeveer 4 km. Sla vervolgens linksaf en ga rechtdoor naar uw bestemming.

De grotten van Sare, niet te missen!

Tijdens het kamperen in Baskenland, ontdek de sites die moeten worden ontdekt. Sare figuur bijvoorbeeld een van de essentiële. Het is geclassificeerd als "het mooiste dorp van Frankrijk" en is de thuisbasis van enkele te ontdekken monumenten. Maar het dorp Sare is beroemd over de hele wereld dankzij de beroemde grotten van Sare. Een beroemde archeologische vindplaats, deze grotten waaronder Lezea, Urio Gaina, Urio Behera, Leze ttiki en Faardiko harria zijn uniek in de wereld. Ze dateren uit de prehistorie en zijn een uitstekend idee om te bezoeken tijdens uw kampeervakanties in Baskenland. De ontdekking van de Lezea-grot in geluid en licht is een must. De baan strekt zich uit over 900 m met een voetpad dat algemeen bekend staat als het smokkelaarspad. De atypische geologie van deze grot zal je de geheimen onthullen van de habitat van de prehistorie en de oorsprong van het Baskische volk, zonder de mythen te vergeten die zijn identiteit hebben gemaakt. Uw bezoek aan de Grotten van Sare is ook het ideale moment om zijn Prehistorische Museum te ontdekken. Je kunt vuursteengereedschap, botten van mens en dier bewonderen en twee millennia geschiedenis ontdekken. Vergeet niet Megalithic Park gratis toegang met zijn unieke gereconstrueerde monumenten. Bezoeken staan ​​natuurlijk open voor gezinnen. Verschillende evenementen worden regelmatig georganiseerd in het dorp Sare om de schoonheid van deze beroemde site te ontdekken en herontdekken.

Activiteiten rond de grotten van Sare

Buitenactiviteiten zijn er in Sare en omgeving. Het hele gezin kan geluk vinden tussen de voorgestelde hobby's. Als de wandelingen in de bergen van Rhune liefhebbers van de natuur verleiden, vissen aan de voet van de berg ook veel volgers. Andere recreatieve activiteiten zoals paardrijden, tennis, zwembad ... zijn natuurlijk optioneel. Het fronton van de Sare blijft ook open voor diegenen die Baskische pelota willen proberen, een sport die kenmerkend is voor dit uitzonderingsland. Om de adembenemende landschappen van het Baskenland te ontdekken, kunt u ook de trein Rhune nemen om de top van de Rhune te bereiken. Tijdens de vakantie zijn er veel activiteiten in Grotte de Sare. Markten met regionale producten, feesten en festivals, feestjes met ballen ... zijn ook een gelegenheid om te genieten van het beste van de Baskische cultuur.