Urrugne

Urrugne is het dichtstbijzijnde dorp van de camping. Het is ook één van de meest uitgestrekte gemeentes van Frankrijk. U kunt hier naar het karakteristieke dorpscentrum, of een de wandelpaden gaan verkennen die u tegenkomt. In de zomer zijn er iedere dinsdag voorstellingen op het plein, zoals dans, zang; en ga daarna een partijtje pelote spelen!

Te bezoeken in Urrugne

Het Baskenland staat vol met steden en dorpen die rijk zijn aan cultureel en natuurlijk erfgoed. Onder hen is de gemeente Urrugne. Het is een van de grootste gemeenten van Baskenland en zelfs Frankrijk met bijna 5000 ha gebied tussen Rhune en Socoa. De rust en de kunst van het leven regeert in deze natuurlijke oase. Bovendien is het ideaal gelegen tussen land en zee, met uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. De prachtige stranden van Saint-Jean-de-Luz en Hendaye liggen op slechts enkele minuten van dit dorp. In Urrugne vindt u een aantal uitzonderlijke monumenten die u kunt ontdekken met uw gezin. Er is bijvoorbeeld de Sint-Vincentiuskerk met zijn orgel. Andere religieuze monumenten zoals de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Socorri en de kapel van de berg Calvarie zijn ook sites die u niet mag missen. Aan de rand van de valleien rond Urrugne, ontdekt u ook het Château d'Urtubie. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en wordt nog steeds bewoond door dezelfde familie. Het bezoek van al deze sites zal u toelaten om de geschiedenis van dit dorp te ontdekken op hetzelfde moment als deze tradities.

Activiteiten in Urrugne

Dankzij de nabijheid van de bergen en de oceaan biedt Urrugne vele activiteiten in de buitenlucht en aan de zee en vrijetijdsactiviteiten. Het hele gezin kan de activiteiten kiezen die ze willen. U krijgt de kans om de bergen en bossen met de verschillende wandelpaden te verkennen. Vanuit Urrugne kiest u tussen 4 gemarkeerde circuits op basis van uw mogelijkheden. De bergen zijn ook een ideaal terrein voor fietstoerisme. De meer avontuurlijke zullen deze optie kiezen om het ongelooflijke landschap van de hellingen van de Rhune te bewonderen. Misschien krijgt u de kans om de pottok of wilde paarden over te steken, kenmerkend voor het Baskenland. Lake Xoldokogaina is ook een idee van ontdekkingen om met het gezin te maken tijdens uw verblijf in Urrugne. Liefhebbers van het strand zullen hun geluk vinden door op de enorme stranden van Saint Jean de Luz of Hendaye te gaan. Ze zijn ideaal om te zwemmen, luieren en veel wateractiviteiten. Het is ook in Urrugne waar de beroemde golven van Belharra zijn, populair bij professionele surfers. Ze behoren tot de mooiste plekjes ter wereld en zijn voorbehouden aan professionals. Maar om bij te wonen, zou het moeten zijn dat de weersomstandigheden bovenaan staan. De Baskische pelota, het tennis, de culturele animaties ... zijn zoveel manieren om uw vakantie in Baskenland volledig te beleven.

www.urrugne-tourisme.com