La corniche

Verken de Baskische Corniche

De Baskische Corniche is een beschermd natuurgebied van ongeveer tien kilometer lang, dat zich uitstrekt langs de kust van Ciboure in Hendaye.
Het grondgebied van Urrugne alleen bestaat uit 6 km corniche.
Contrasterende, deze beschermde site is opmerkelijk vanwege de rotsachtige kreken en steile kliffen, evenals voor de rijke biodiversiteit van de heidevelden en weiden met uitzicht op de oceaan. De uitzonderlijke landschappen van de Baskische Corniche kunnen te voet worden ontdekt door langs het kustpad te wandelen.
Er is een uitzonderlijk uitzicht op de Atlantische Oceaan.
Nabij het kasteel-observatorium Abbadia op de hoogten van Hendaye, biedt het House of Corniche een multimediatentoonstelling en veel workshops en evenementen om meer te weten te komen over de specifieke rijkdommen en rijkdom van deze unieke natuurlijke ruimte. Gelegen op minder dan 5 kilometer van de camping Larrouleta, kan de Baskische Corniche worden bereikt in minder dan 20 minuten fietsen.
Als je het kustpad wilt bereiken met de auto of de fiets voordat je gaat lopen, ga dan naar de Socoa-marktparkeerplaats en start de wandeling langs de Untxin naar het noorden en volg daarna de rand van de Weg naar de Corniche.
U kunt ook rechtstreeks naar de site van de Corniche d'Urrugne gaan waar een kleine parkeerplaats is opgezet en een deel van het pad naar Urrugne-Socoa oversteken, of naar Hendaye om te genieten van een uniek uitzicht op de Pyreneeën.

Het kleine Ierland!

Laat u verleiden door een wandeling langs de kliffen, van Socoa tot Hendaye.
Om alles te weten te komen over de activiteiten die georganiseerd worden rond het kustpad, is er de website van «Centre Permanent d'Initiatives pour l'Environnement  (centrum voor milieu-initiatieven).


www.cpie-littoral-basque.eu