Espelette

Espelette, een dorp voor pittige vakanties

Espelette, gelegen aan de voet van de Pyreneeën, op 20 minuten van de Baskische kust en de oceaan, en niet ver van de Spaanse grens, is een Baskisch dorp dat zijn authenticiteit in de loop van de tijd heeft behouden. Dit typische dorp van het Baskenland staat bekend om zijn peper, het is ook een van de essentiële toeristen in het Baskenland.

Te bezoeken in Espelette:

Beroemd in de wereld van de Franse gastronomie, staat het dorp Espelette bekend om de beroemde Espelette-paprika. Voor een weekend of een geslaagde vakantie is het dorp Espelette een plek om te bezoeken. Onder de must-see plaatsen om te bezoeken zijn onroerend goed in Espelette, het museum van peper verzamelen van verschillende informatie, waaronder de chili. Er is ook het Museum van Kunst, Cultuur, Geschiedenis en Wetenschap, gelegen aan de hoofdstraat in de buurt van het Château des Barons. Tijdelijke en permanente presentaties worden gemaakt. Naast musea heeft Espelette nog steeds expositiesites voor de ontdekking van een ambacht, zoals de chocoladefabriek Antton die alles over chocolade en het ambacht van chocolade onthult. Bovendien, tijdens uw sightseeing, het oude kasteel van de baronnen, de kerk Saint-Etienne, of het graf van Agnès Souret zijn historische monumenten van de stad die een omweg verdienen.

Activiteiten in Espelette:

Espelette en zijn omgeving zijn de thuisbasis van vele recreatiecentra met vlaggenschipactiviteiten, zoals bowlen, squash en paintball. Espelette is ook een dorp dat natuur en vakanties ademt. Het behoudt nieuwe activiteiten, maar meestal gecentreerd rond chili of gastronomie. Als je de kans hebt, mag het feest van Chili niet ontbreken. Het vindt plaats op de laatste zondag van oktober, elk jaar. Voor liefhebbers van buitenactiviteiten is Olaizola Panpi een van de must-sees. Dit is een maanlichtwandeling rond het dorp. Bovendien biedt "Natuur en rivieren" het plezier dat wordt geboden door buitensporten, kunt u genieten van de multi-activiteit rivieren van de Pyreneeën of een eenvoudige doopsport rivier met kanokayak. Er zijn ook paardensport excursies aangeboden door de paardenboerderij Zaldika.


www.espelette.fr